top of page

Bedankt voor je tijd John Bruinsma!

John Bruinsma (1962-2022) maakte van mij een betere journalist. Hoe hij dat deed? Door de tijd te nemen. In 2015 begon ik te schrijven voor de Gelderlander en werkte ik mee aan verschillende rubrieken. John zei zonder omwegen waar het wrong in mijn teksten en hoe ik mijn interviewtechnieken kon verbeteren. Twee of drie keer zaten we zeker een half uur aan de telefoon, maar altijd bleef hij rustig en vriendelijk.


Steeds meer rubrieken schoof John me toe en vrolijk schreef ik verder over gezinnen en opvoeden, wonen, geld, 'mancaves' en single zijn. Daarnaast interviewde ik bekende Nederlanders over hun vrije tijd. De leukste herinneringen bewaar ik aan de gesprekken met kunstenaar Klaas Gubbels, schrijver Jan Siebelink en Willem Terhorst, de voormalige basgitarist van Normaal. En niet te vergeten aan het artikel over een drijvend hotel in Arnhem in de zomer van 2016. Samen met mijn toen 17-jarige dochter mocht ik daar een nachtje doorbrengen en mijn mening geven over deze ark aan de Rijn. Een ouderwets slappe-lach-uitje met moeder en dochter werd het. Met dank aan John!


Ik heb veel geleerd van deze oude rot in het journalistieke vak. Zijn zetje in de rug heeft mij echt verder geholpen en daar denk ik met plezier aan terug.


Bedankt voor je tijd John!


Een verdrietige, maar dankbare groet van Marike

Ontbijt met Suus - juli 2016
117 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentário


Leo Poiesz
Leo Poiesz
01 de mar. de 2022

Zelf heb ik John niet gekend maar zo'n waardevolle herinnering geeft goed weer hoe behulpzaam hij in het leven stond. Velen zullen hem missen.

Curtir
bottom of page