top of page

1 ZANGER, 1 DOCENT, 3 NEDERLANDSE LIEDJES

Bijgewerkt op: 5 mei

‘Avondwandeling in Sonsbeek’ zingt Marc Buijs, terwijl zijn vingers over de toetsen van de piano slenteren. Het klinkt prettig weemoedig. Bij het eerste refrein roept de zanger uit: “Waar ben jij? Waar ben jij? Waar ben jij? Ik mis jou zo!” De bewoners van het AZC Rijnkade bestuderen de zinnetjes op hun ‘lesblad’ en zingen keurig mee. Eerst een tikje aarzelend, bij het tweede en derde refrein een stuk krachtiger. Marcs twee andere liedjes worden eveneens gewaardeerd door de pakweg 45 toehoorders. Maar wanneer de zanger klaar is met zijn drie nummers, en ik met mijn taallesje, mag iedereen stemmen en blijkt ‘Avondwandeling’ favoriet. Marc brengt het nogmaals ten gehore. Een lang applaus vormt het slot van ons middagje MUZIEK EN TAAL.

MUZIEK EN TAAL

Woorden en zinnetjes oefenen aan de hand van drie Nederlandstalige liedjes, geschreven en gezongen door Marc Buijs uit Arnhem. Meezingen mag! Een mix van muziek en oefenen met Nederlands, vooral voor je plezier.

Dankzij een fantastische samenwerking met:

- Marc Buijs; zanger, pianist, dirigent en schrijver van Nederlandstalige liedjes. Marc zingt over Arnhem, de liefde en verrassende beschouwingen over alledaagse dingen. Hij begeleidt zichzelf op de piano.

- Valerie Peters en Christina Barbosa van Cityathome.nl; City at Home biedt ruimte aan vrouwen die graag in contact komen met anderen vrouwen. In het Bruishuis in Arnhem. Vrouwen kunnen er terecht voor koffie, een praatje, taallessen (tot niveau A1), naaimiddagen en een atelier

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page