top of page
Marike in het bos.jpg
15 km Airborne 2010.jpg
Class.jpeg

Journalist en schrijver
Voor Uitgeverij Eenvoudig Communiceren schrijf ik artikelen voor de Startkrant; een krant met nieuws en interviews in eenvoudig Nederlands. 
Daarnaast werk ik aan Vertelwandelingen over Nijmeegse historie. De eerste wandeling gaat over stadsboerderijen en (stoom)zuivelfabriekjes, de tweede over links activisme, met name in het Nijmegen van de jaren 70 en 80. Van 2016 tot 2022 schreef ik regelmatig voor de Gelderlander. Voor verschillende rubrieken interviewde ik o.a. Rob Jetten, Frank Boeijen, Johan Vollenbroek, Jan Siebelink en Klaas Gubbels. Daarnaast schrijf ik verhalen voor kinderen en volwassenen, zoals Het Zestigminutenvolkje. In Oma, gaan we nou dood?, vertel ik over een kleine jongen tijdens de Slag om Arnhem. Jan Terlouw schreef het voorwoord.

In september 2021 verscheen Ons Eritrea - Nieuwe Arnhemmers aan het woord. Hiervoor interviewde ik elf Eritrese Arnhemmers over hun kindertijd en leven in hun geboorteland. In samenwerking met Wim Bos vulde ik de verhalen aan met informatie over de Eritrese cultuur, zoals taal, muziek, eten en religie. 

Hoofdredacteur Magazine Kern7
Van 2010 tot 2015 was ik hoofdredacteur van Magazine Kern7, een familieblad voor de Oost-Betuwe dat vier keer per jaar verscheen. Ik interviewde lokale politici, ondernemers, kunstenaars en vrijwiligers, en schreef daarnaast kinderverhalen. 

 

Verslaggever regionale tv-omroep
Van 2007 tot 2009 werkte ik voor Kanaal 13 (nu TV13), een commerciële tv-omroep voor de regio Arnhem-Nijmegen. Naast het schrijven van voice-overteksten en artikelen voor de omroepkrant interviewde ik bekende en onbekende Nederlanders voor de dagelijkse nieuwsrubriek. Voor de camera sprak ik onder meer met Umberto Tan, Jaap Jongbloed, A.F.Th. van der Heijden, Kluun, Jet Bussemaker, Thom de Graaf, Paulien Krikke, Ella Vogelaar, Ronald Plasterk, Mark Rutte en Eberhard van der Laan.

 

Docent Nederlands als tweede taal
In 2010 behaalde ik het certificaat voor Docent NT2 bij Radboud in'to Languages, Nijmegen. Sindsdien geef ik les aan statushouders, inburgeraars, studenten en expats uit landen als Syrië, Irak, Eritrea en Afghanistan . De niveaus lopen uiteen van analfabeet en moeilijk lerend tot universitair opgeleid. In september 2019 startte ik, met behulp van het Integratiehuis in Arnhem, de Oefenschool voor Eritrese cursisten. Sinds mei 2022 maakt de Oefenschool deel uit van City at Home in Arnhem-Zuid. Ik geef twee ochtenden per week les aan vrouwen die behoefte hebben aan extra oefenen met de taal. Zie ook het artikel in de Gelderlander van 1 november 2023.

Vertaler Engels
Van 2000 tot 2007 werkte ik als vertaler Engels voor een juridisch/ medisch adviseur, en hield ik me bezig met het vertalen van brieven, standard operating procedures, gebruiksaanwijzingen en EU-regelgeving op het gebied van medische apparatuur.

Na een opleiding bij Hieronymus Hogeschool Utrecht behaalde ik in 1997 het diploma Schriftelijk Vertaler Engels en werd ik in hetzelfde jaar beëdigd door de rechtbank in Arnhem. De afgelopen jaren werd duidelijk dat schrijven me nóg meer boeit dan vertalen en staat dit laatste op een laag pitje.

Jan Terlouw cropped
Arnhem in de oorlog 2.jpg
10422452_514352508703018_3331419675886628086_n.jpg__nc_cat=108&_nc_oc=AQnoDByarAjyym02ctWI
Kern7_maart_2013 frontpage-page-001.jpg
bottom of page