top of page

Artikelen in dagbladen
Voor De Gelderlander, het AD en andere dagbladen en tijdschriften schrijf ik over onderwijs, inburgering, plaatselijke kunst en lokale historie. Kijk ook bij het submenu DAGBLADEN

20210220_093322.jpg

Februari 2021

Drie oud-actievoerders 40 jaar na de Nijmeegse krakersrellen

Voor dit  artikel over de grootste krakersrellen in de geschiedenis van Nijmegen interviewde ik oud-actievoerders (v.l.n.r.) Wil, Leo en Flip. Leo verdedigde in zijn eentje de kelder van het pand waar Radio Rataplan zich schuilhield, Wil stond zijn mannetje in de Piersonstraat, terwijl Flip stond te zwaaien met een anarchistenvlag op het dak van pakhuis de Eenhoorn.

20211128_125910.jpg

Hoofdredacteur
Van 2010 tot 2015 was ik hoofdredacteur van Kern Magazine, (eerst Kern 7), een glossy blad voor de Oost-Betuwe dat vier keer per jaar verscheen. Voor dit blad, dat bij 70.000 adressen werd bezorgd,  interviewde ik inwoners van de streek en schreef ik over lokale historie, een jongerenrubriek en kinderverhalen. 

Journalist en verslaggever
Van 2007 tot 2009 werkte ik als journalist en verslaggever voor Kanaal 13 (nu TV13), een commerciële tv-omroep voor de regio Arnhem-Nijmegen. Naast het schrijven van voice-overteksten en artikelen voor de omroepkrant interviewde ik bekende en onbekende Nederlanders voor de dagelijkse nieuwsrubriek. Voor de camera sprak ik onder meer met Ali B, Umberto Tan, Jaap Jongbloed, A.F.Th. van der Heijden, Kluun, Jet Bussemaker, Thom de Graaf, Paulien Krikke, Ella Vogelaar, Ronald Plasterk, Mark Rutte en Eberhard van der Laan.

bottom of page