top of page

Wittebroodsweken - part 2

Wittebroodsweken duren zes tot acht weken, las ik op de site van het Genootschap Onze Taal. Mijn man en ik zijn nu bijna twee maanden getrouwd, dus tijd voor een officieel einde van onze wittebroodsweken? Nou nee. Want de afgelopen weken heb ik vooral veel gewerkt, ofwel: geïnterviewd en geschreven. Allemaal leuke opdrachten die ik met ontzettend veel plezier heb gedaan, maar bepaald geen ontspannen periode met romantische uitstapjes.


Eenvoudig communiceren

Ik moest namelijk als de wiedeweerga op zoek naar vier leerlingen uit het praktijkonderwijs voor interviews over hun stage. Graag nog vóór de zomervakantie. Ook werd me gevraagd om in dezelfde periode twee mensen te vinden die iets wilden vertellen over hun baan. Dit alles voor de PrO-krant en de Start!-krant van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Start!-krant bevat onder andere nieuwsberichten en een rubriek over werk, en is voor iedereen die moeite heeft met lezen. De artikelen zijn geschreven in makkelijk Nederlands. Dit geldt ook voor de PrO-krant, die onder meer wordt gebruikt voor leesonderwijs en stage- en beroepskeuze. Al heel wat scholen hebben een abonnement.


Roadtrippen door de provincie

Omdat ik alle zes artikelen af wilde krijgen voor de huwelijksreis die mijn man en ik intussen hadden gepland, moest ik halsoverkop zoeken, bellen, mailen, appen, opnieuw mailen, terugbellen, navragen, aansporen, overhalen en verder zoeken. Vervolgens was het een kwestie van plannen, ritjes, gesprekken, fotoshoots, schrijven, overleggen, redigeren en weer door. Geen tijd voor witte broodjes dus, gelukkig wel voor koffie en tosti’s in Deurne, Boekel en Grave, de plaatsjes waar ik ‘mijn’ leerlingen interviewde. Roadtrippen in je eigen regio, geweldig!


Het laatste artikel is de deur uit. Mijn man en ik gaan lekker op reis door Zuid-Engeland en de wittebroodsweken afsluiten ‘with a very English honeymoon indeed’.
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page